תולי בסון

דודי נפטר והוא היה חוסה במוסד האם לאפוטרופס מגיע חלק מהרכוש?

שלום רב, אמי הייתה אפוטרופס של דודי שהיה במוסד למפגרים כול חיו. היא הייתה אפוטרופס לרכוש ולגוף. לפני מספר שנים הוא נפטר לסבי לא היה צוואה על הבית וכעת הן רוצות למכור את הדירה. העו"ד של אחת האחיות טוען שלאמי לא מגיע את הרכוש של דודי שהיה במוסד וזה מתחלק בין כול האחיות. האם ככה זה? זה לא אמור להיות מגיע החלק של דודי לאמי שהייתה אפוטרופוס שלו במקום להיות מחולק לכול האחיות ?

עו"ד נורית פיש

ירושת הדוד שאימך היתה אפוטרופא שלו. דודותייך אכן צודקות אין שום ממשק בין חוק הירושה הקובע שבהעדר הורים וצאצאים אחיו יורשים ולכן העובדה שאימך שימשה כאפוטרופא לאחיה לא מקנה לה זכויות ירושה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות