מיקמיק

שינוי שם לדירה של חסוי

שלום רב , אני אפוטרופוס של אבא שלי ולאבי יש דירה שהוא משכיר אותה ובכספי השכירות אני משלמת למוסד הסיעודי בו הוא שוהה . שאלתי היא האם אני כאפוטרופוס יכולה להעביר את הדירה של אבי על שם מישהו אחר עם הערות אזהרה שאי אפשר למכור ולשעבד את את הדירה וזאת כדיי שמשרדים ממשלתיים שאני רוצה לבקש מהם סיוע לא ישתלטו על הדירה ויימכרו אותה או ישעבדו לטובתם. מאוד חשוב לי לשמור עליה . ואם אי אפשר להעביר את הדירה על שם מישהו אחר , האם זה אני יכולה להוסיף הערות אזהרה בטאבו שאף אחד לא יכול למכור את הדירה או לשעבד אותה ואז הגופים הממשלתיים לא יכולים לגעת בה , או שיש להם דרכים לצאת גם מזה ? תודה

עו"ד נורית פיש

קודם כל חשוב לדעת שלא ניתן לעשות שום עיסקת מקרקעין ללא אישור בית משפט. לשאלתך הכי פשוט וגם חובה - לרשום הערת אזהרה בטאבו על כך שמינו לאביך אפוטרופוס. מיידי מומלץ לעשות זאת!!

מיקמיק

בוקר טוב ותודה על תשובתך אני כבר רשומה בטאבו כאפוטרופוס של אבי , האם זה שאני רשומה אף אחד לא יכול לגעת בדירה , כולל משרדים ממשלתיים ? תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות