תמיניב

ביורוקרטיה אחרי פטירת אמי ...

שלום, אחי ואני אפוטרופוסים לאמי (ביחד, ולחוד). אמי נפטרה לפני כחודש. אמי התגוררה בדיור מוגן, והשכרנו את דירתה (ע"פ נסח טאבו יש לנו חלקים יחסיים בדירה). החוזה הסתיים כמה חודשים לפני פטירתה, וניהלנו משא ומתן עם שוכרים פוטנציאליים, כאשר חתימה על החוזה נדחתה לאור המצב. ידוע לנו שקיימת צוואה אצל עו"ד. מכאן, אין לנו מושג כיצד ממשיכים ... ובעיקר בסדר הפעולות ... למשל, 1. האם מותר לנו לחתום כעת על חוזה שכירות - כאפוטרופוסים / אחר? 2. האם עלינו לדווח לאפוטרופוס הכללי? 3. מי מעדכן את הגופים השונים במדינה בפטירת אזרח - המדינה / אנחנו? 4. האם עלינו לטפל קודם בכל הקשור בצוואה? ועוד ... המון תודה.

עו"ד לביא נעים

שלום וברכה, ראשית אני משתתף בצערכם על מות אמכם. עם מותה תמה האפוטרופסות שכן המינוי ניתן בחייה בלבד. לאחר מותה יש להגיש בקשה לקיום צוואה (במידה ויש כזו בידכם) או בקשה למתן צו ירושה ולהתנהל בהתאם. לגבי הדירה - השאלה העיקרית היא אם אתם היורשים, אין רלוונטיות לכך שהייתם אפוטרופוסים בחייה. לפיכך אייעץ לנהוג בזהירות עד למתן צו ירושה / קיום צוואה. הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו לקבלת סיוע בעניין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות