לינוי

שאלה קצת ארוכה בקשר לאפוטרופוס גוף ורכוש לחוסה

ערב טוב, ראשית אתנצל על אורך השאלה.. ועכשיו להלן השאלה : לבעלי יש שני אחים שמוגדרים כפיגור שכלי והאפוטרופוס שלהם הינה קרן חסויים,לאחר ששני הוריהם נפטרו לפני מ"ס שנים שני האחים נמאים מחוץ למוסד ומתנהלים פחות או יותר כרגילים פרט לעובדה שהינם בטיפול קרן החסויים. קרן החסויים המליץ לבעלי ולי לקחת אפוטרופוס על שניהם על גוף ורכוש ולא הייתה שום בעיה בשבילנו לעשות ככה וכך אנו בתמיכה שלהם מתחילים למלא בקשות עבור שניהם. יש לי שאלות לגבי זה ראשית האם אם אני חייבת כסף בהוצל"פ אין אפשרות לקחת להם כסף מהחשבון אפוטרופוס שיפתח על שמם ובו אנו נהיה רשומים כאפוטרופסים שלהם?(אציין כי פרט לקצבאת ביטוח לאומי אין כסף או רכוש אחר לשניהם)? שנית האם ניתן יהיה בכלל לפתוח חשבון כזה ללא בעיה למרות חוב בהוצל"פ? כי הבנתי כי לא אמור להיות כל קשר בין שני הדברים מכיוון שהחשוןן יהיה רשום על שמם. שנית כאשר מגישים פטור מאגרה מסמכים של מי אני אמורה להמציא לגבי הפטור שלי כמגישה? או שאני יכולה להגיש את זה על שמם? ושאלה אחרונה האם צריך להיות עובדת או משהו על מנת להתמנות לאפוטרופוס שלהם? אגב אציין כי אנו מעוניינים להיות שנינו יחד זה אפשרי נכון?עוד אציין שמאז מות ההורים אני אחראית עליהם על כלכלה וביגוד כאשר הכל כיום עובר דרך הקרן שבה הם גובים עמלות מיותרות על כל ההוצאות שלהם וחבל על הכסף הזה שנזרק בכל חודש על הטיפול הנ"ל. תודה על כל תשובה וגם אשמח אם תומרי לי היכן ניתן לקבל עזרה במילוי הטופס שאינו ברור לי האם צריך למלא אותו בנוכחות עו"ד תודה רבה

עו"ד מירי ברוך

לינוי שלום רב! לגבי חשבון הבנק: כאפוטרופוסים, עליכם לפתוח חשבון בנק מיוחד ונפרד לכספי החסויים, אך יש לציין כי הכספים שייכים לחסויים, אין לאפוטרופסים כל זכות לעשות בהם שימוש אישי כלשהו. יש לשמור בידכם את כל הקבלות הנוגעות לניהול כספי החסויים ואת מסמכי הבנק בצורה מסודרת, לשם ביקורת האפוטרופוס הכללי. לגבי הפטור מאגרה: ניתן לבקש מבית-המשפט פטור מתשלום האגרה, במקרה בו אין לחסויים כל רכוש (פרט לקצבאות הנכות מביטוח לאומי). יובהר כי בעיקרון עצם העובדה שאת לא עובדת אינו מונע ממך להימנות כאפוטרופה. יש לצרף לבקשה למינוי אפוטרופוס תצהיר מאומת כדין בפני עו"ד, המאשש את העובדות הכלולות בבקשה. אם את מתקשה למלא את המסמכים, פני לעו"ד המומחה לתחום זה. בהצלחה,

לינוי

יש שאלה שלא ענית לי לגבי האם יש בעיה כשיש חובות שלי זה לא מפריע בקשר אליהם? וגם איך אני מגישה פטור מאגרה בשמם? כאשר אינם ברי חתימה. ניתן להגיש על שמי עם אישורי ביטוח לאומי שלהם? תודה על התשובות. לינו..

עו"ד מירי ברוך

לינוי בוקר טוב, כפי שהסברתי לך בתשובתי הקודמת, אם ברצונך לבקש פטור מתשלום אגרה, עליך להגיש בקשה (בשמך)בהתבסס על הכנסות/רכוש החסוי. כעיקרון, חובות בהוצל"פ אינן מונעות מלהימנות כאפוטרופוס, השופט יתרשם מהמועמד לאפוטרופס בדיון אשר ייקבע בפניו.

לינוי

קודם כל ממש תודה לך על התשובות לשאלותי עכשיו אני תקועה קצת עם המילוי טופס של פטו רמאגרה מה שאינו ברור לי איך אני אגיש אותו צבשמי עם מסמכים שלהם או להגיש בשמם עם מסמכים שלהם?? כי הרי הם אינם ברי חתימה אז לא ממש ברור לי על שם מי להגיש את זה אם תוכלי לומר לי תודה רבה לך על הכל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות