גלי

שחזור תיק רפואי פסיכיאטרי

הפסיכיאטר שלי לא ניהל תיק רפואי לגביי חרף שאני מטופל אצלו משך שנים. עתה מעוניין הפסיכיאטר לשחזר את התיק הרפואי שלי ממכתבים שהוא עצמו הוציא לגבי מצבי אך המכתבים שכתב הינם חלקיים ולא משקפים את מצבי לגבי מס' שנים שלגביהם אין לפסיכיאטר כל תיעוד. לפיכך רציתי לשאול האם הפסיכיאטר רשאי לשחזר את התיק הרפואי שלי גם על יסוד מכתב מרופא המשפחה שלי אשר מפרט את מצבי לגבי התק' לגביהם חסר לפסיכיאטר תיעוד? או שלפי הכללים אסור לו לשחזר תיק רפואי במרפאתו, על יסוד מכתב רפואי של רופא אחר? תודה רבה

עו"ד ענבל בר-און

שלום רב, סעיף 43 לפקודת הרופאים [נוסח חדש], התשל"ז - 1976, קובע כי: מתן תעודה כוזבת 43. רופא מורשה אשר במזיד או ברשלנות חתם או נתן, בתוקף מקצועו, אישור, דין-וחשבון, הודעה או תעודה כיוצא באלה, והיא כוזבת, מטעה או בלתי הוגנת, יראוהו כמי שנהג בדרך שאינה הולמת רופא מורשה. הייינו, הסעיף מטיל על הרופא חובה חוקית (כמשמעותה בסעיף 63 לפקודת הנזיקין ) לדייק ברשומתו הרפואית. ייתכן ולצורך דיוק הנתונים ואמינותם, שימוש במידע מרופא המשפחה יכול להיות סביר בנסיבות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פסיכיאטריה ואשפוז כפוי