קולגה

הגשת כתב אישום במקום קנס מינהלי

לפי איזה פרמטר מגישים כתב אישום במקום קנס מינהלי בעבירות מס?תודה

עו"ד עדי ברקאי

קולגה שלום רב - האפשרות להטלת קנס מינהלי במקום כתב אישום קיימת רק בעבירות מס קלות יחסית המנויות ברשימה בחוק. באופן כללי, מדובר על עבירות של איחור בהגשת דוחות לרשות המיסים, אי העברת כספי ניכויים ועבירות קלות על חוקי המכס ומס קניה. התובע הוא שמחליט אם להגיש כתב אישום או להסתפק בקנס מנהלי. על פי רוב, אם מדובר באיחור של הגשת רק דוחות ספורים, במחזורי עסקאות נמוכים, לנישום אין עבר פלילי והנישום גם הצליח להסדיר את ענייניו מול רשות המיסים - תהיה נטיית התובע להסתפק בקנס מנהלי. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות מס כלכליות