דוד

זימון לבית משפט בגלל אי תשלום מע"מ

שלום. קיבלתי זימון לבית משפט בגלל שלא שילמנו למעמ. לי ולשותף הייתה מכולת קטנה שנסגרה. העסק נסגר. רק אני קיבלתי זימון והשותף לשעבר לא רוצה לשלם את המעמ. מה כדאי לעשות? תודה

עו"ד עדי ברקאי

דוד שלום - החוק מטיל אחריות פלילית על כל אדם ששימש מנהל או שותף פעיל בעסק. משאלתך לא ניתן לדעת מה הייתה חלוקת התפקידים ביניכם, והאם היה מקום להגיש כתב אישום גם נגדו. יחד עם זאת, יש לזכור שכתב האישום הוגש נגדך לאחר חקירה שביצעה מע"מ. אם בכל זאת אתה סבור שגם שותפך לשעבר שימש מנהל/שותף פעיל - והיה מקום לצרפו לכתב האישום (ובכך לגרום לו "לרצות" להשתתף בתשלום החוב למע"מ), קיימות טענות שניתן להעלותן בביהמ"ש בהקשר זה, ואני מציע לך להתייעץ עם מומחה בתחום על מנת לקבל יעוץ בהתאם לנסיבות הקונקרטיות. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות מס כלכליות