מיקי

תשלום מס במתכונת גילוי מרצון

אני בעל 4 דירות ישנות מושכרות, ס"ך כ-8000 ש"ח לחודש " מעולם לא שילמתי מס, אם אפנה ואבקש לשלם מס במתקונת "גילוי מרצון" מה תהיה התגובה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! אכן הליך גילוי מרצון מהווה פתרון טוב לדיווח על הכנסה משכירות בעבר. עם זאת, קיימים כיום מסלולים נוחים לדיווח על הכנסה משכירות בהם חבות המס מינימלית. לשם רענון הידע: מיסוי על דירות מגורים בישראל מתחלק למספר מסלולים: 1. מסלול פטור - המקנה פטור ממס עד לגובה תקרה מסויימת (5080 נכון לשנת המס 2014) 2. מסלול עשרה אחוז - במסגרתו משלם הנישום מס בגובה עשרה אחוז מסך השכירות שהתקבלה, בלא אפשרות לניכוי הוצאות ופחת. 3. מסלול מס שולי - במסגרתו ישלם הנישום מס בישעור המס השולי בו הוא נמצא אך לאחר ניכוי הוצאות ופחת. קיימים עוד מספר מסלולי קצה אך אלו עיקרי הדברים. בבואך לדווח על הכנסה משכירות, עליך לבחון מהו הרגע בו עברת את התקרה הפטורה ממס ומשם לבחור את מסלול תשלום המס המועדף. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות מס כלכליות