לימור

ההתעלמות של רופא משפחה מכאבי ראש גרמה למוות

לפני חודשיים לאחי בן 61 היו כאבי ראש חזקים. רופא המשפחה שלח אותו הביתה ואמר לו לקחת כדור לכאב ראש הוא לא בדק אותו ולא הפנה אותו לבדיקות ויומיים אחרי זה אחי נפטר ממפרצת. האם יש לנו עילה לתביעת הרופא על רשלנות רפואית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

לימור שלום רב; ראשית קבלי השתתפותי בצערכם. בפסיקת בתי המשפט הוגדר תפקידו של רופא המשפחה כ"שומר בשער". רופא המשפחה הוא מעין חדר מיון שאמור לאבחן מצבי חירום. משרדנו מנהל בימים אלה תביעת רשלנות רפואית כנגד אחת מקופות החולים בשם עזבונו של אדם שנפטר כתוצאה מדמם שנגרם ממפרצת, לאחר שהתלונן בפני רופא המשפחה על כאב יוצא דופן בעוצמה ובמיקום, לא נבדק כלל ונרשמה לו תרופה לשיכוך כאבים. על פי חוות הדעת שהגשנו לבית המשפט יחד עם התביעה, היה על רופא המשפחה לאבחן סימפטומים מסויימים כאשר מדובר בכאב ראש יוצא דופן (כאן המקום לציין שבדרך כלל אנשים לא פונים לרופא עם כאב ראש סתמי אלא רק כאשר הוא יוצא דופן) וישנו חלון זמנים מצומצם שבו ניתן להציל את חיי המטופל. כמובן שככל שרופא המשפחה במקרה של אחיך ז"ל לא בדק אותו כראוי ולא פעל כדי לאבחן את מצבו כראוי, יש בהחלט עילה להגיש תביעה כנגד קופת חולים ו רופא המשפחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים