עידית

לאן לגשת בתביעת גירושין במקרה של בגידה?

הי, שמעתי שבית הדין הרבני לא מסייע לנשים יותר מדי, האם הדבר שונה במקרה של ניאוף ובגידה? האם אוכל גם לתבוע את כתובתי? תודה מראש

עו"ד ונוטריון נורית פיש

קודם כל סליחה על העכוב במשלוח תשובתי אולם, חשוב מאוד להדגיש כי הגישה הרווחת כאילו בית הדין הרבני הוא לטובת הגברים היא גישה מיושנת ולא רלוונטית. אם הבעל בגד בית המשפט ממש לא מתרגש ולעומת זאת בית הדין הרבני רואה זאת בהחלט לחובתו. מקרה שהיה ללקוחה שלי בבית משפט נקבע כי הבעל זכאי למחצית הבית שרכשה האישה טרם הנישואין כיון שחתמה על הסכם ממון (סמוך לנישואין וכי היתה לה ברירה?) ואילו בית הדין הרבני ראה כי נגרם לה עוול כי הוחתמה ממש סמוך ליום הנישואין והורה לבעל כי אם יגע בשקל מהבית , ישלם לה כתובתה שהיתה על מיליון שקלים . בית הדין הרבני התחשב בכך שהבעל בגד, נטש והציל לה את הבית !!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בגידות