שמואל

מגורים במבנה זמני על קרקע חקלאית

שלום, אני מעוניין להקים אוהל על קרקע חקלאית או אחרת, ואני מבין שיש בעיה חוקית עם זה. האם ניתן לפתור אותה ע''י מעבר למקום אחר מדי כמה חודשים? במידה וזו קרקע מאושרת לבניית בית, האם ניתן להקים עליה אוהל?

עו"ד אסף גסטפרוינד

קרקע חקלאית מיועדת לחקלאות, ולא למגורים. לכן ככל הנראה לא תוכל להקים אוהל על הקרקע. בנוגע לשאלתך השניה- עליך לבדוק מול הועדה המקומית האם הקמת אוהל כמו שאתה רוצה להקים מצריכה היתר בניה ולפעול עפ"י ההוראות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל