שמואל

חלקה בבעלות קק"ל לפי תב"א מקומית ניתן לבנות בניה נוספת ברשותי תעודת הוון משנת 2011ץ החוזה המקורי משנת 1951

דורש הסכמת המינהל לבניה לפי ההסכם המקורי הבניה לא חיבת בתשלום למעט זכות המינהל לעדכן דמי חכירה ע"י שערוך ערך הקרקע. האם בגלל שיש ברשותי תעודת הוון המינהל לא יוכל לעדכן דמי חכירה לפי הלכה שנקבעה בפסק דין הדר בנימין נגד המינהל אין למינהל אפשרות לגבות דמי היתר.המינהל צריך להצמד להסכם המקורי האם באפשרות המינהל לדרוש דמי חכירה על תוספת הבניה.

עו"ד אסף גסטפרוינד

השאלה אינה ברורה...

שמואל

עדכון דמי חכירה לחלקה מהוונת. עפ"י הלכה שנקבעה בבית משפט העליון (בנימין הדר 6651/99) -תוספת בניה בחלקות שהחוכרים בהם מחזיקים בחוזה מקורי משנת 1951.בו נקבע במפורש שבניה נוספת על החלקה לא תחויב בתשלום למעט זכות המינהל לשערך ערך הקרקע ובהתאם להגדיל דמי חכירה שוטפים. השאלה האם המינהל יכול לדרוש לעדכן דמי חכירה לחלקה בה לא משולמים דמי חכירה כתוצאה מהוון שבוצע בשנת 2011

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל