ליאור

קניית דירה מעמידר בשטח המיועד לשטח ציבורי בתוכנית מתאר עירונית.

אימי שוכרת בית מעמידר. היא ניסתה לקנות את הבית . עמידר סירבו לאפשר את הקניה בטענה שרשות המקרקעין לא מאשרת את המכירה משום שישנה תוכנית מתאר עירונית מאושרת ושהבית יושב על קרקע המיועדת לפינוי בינוי למטרת שטח ציבורי. האם קיומה של תוכנית מתאר המיעדת את השטח למטרה אחרת שולל את הזכות של אימי לקנות את הדירה?

עו"ד אסף גסטפרוינד

הפורום עוסק בסוגיות הקשורות לרמ"י בלבד.

ליאור

השאלה הופנתה לגבי רמ"י. רמ"י לא מאשרים לעמידר למכור. השאלה הייתה האם רמ"י יכולה למנוע את הזכות המוקנת לאימי על פי חוק לקנות את הבית רק בגלל שקיימת תוכנית מתאר עירונית?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל