אילן

החזרת שביל לתכנית לאחר שינוי בתכנית הישוב

השכונה שלי נבנתה בשנות החמישים כמשק עזר. בתוכנית הופיעו דרכים ושבילים שלא תאמו למציאות בשטח. לאחר שנים נעשתה תוכנית חדשה לישוב שבה שבילים מסוימים נעלמו, בהתאם למצב האמיתי בשטח. האם יכול מישהו לקום ולדרוש החזרת שביל מסוים לשטח, למרות שהשביל נבלע במגרשים הצמודים בתכנית החדשה.

רון שוורץ, עו"ד

אילן שלום רב חסרים לי הרבה מאוד פרטים אין שום קשר לנושא משק עזר. האם התוכנית החדשה אושרה ע"י מי ובאיזה תאריך, מה כוחה. אני מציע לך לגשת לוועדה המקומית לתכנון ובניה במועצה האזורית או בעיר לבקש אינפורמציה על המגרש שלך. כמו כן את מפת הגבולות של השטחים. לברר עם הוועדה מתי זה אושר וע"י מי וכול אינפורמציה שתוכל להוציא בנושא הגבולות של המגרשים. בנמידה ויהיו לך שאלות אשמח לענות. בצורה כללית כשנדע מתי אושרו הגבולות והאם יש תצ"ר למגרשים והגבולת עצמם נוכל להמשיך ולבחון האם אפשר לפתוח את ההחלטה( אם יש). עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום

אילן

תודה! מדובר במועצה איזורית. לפני הרבה שנים עשו מדידה רישמית חדשה. השאלה היא האם יכול מישהו לדרוש חזרה למצב שהיה בשנות החמישים רק בכדי שיהיה לו שביל גישה, שביל שבוטל במדידה הרישמית החדשה יותר. את גבולות החלקה שלי יש לי במדידה על ידי מודד מוסמך, ושם השביל לא קיים.

עו"ד רון שוורץ

אילן שלום רב זה שעשו מדידות לפני כמה שנים לא נותן לה תוקף של תוכנית או תצ"ר. אתה חייב לשאול במועצה, בוועדה המקומית איזה תוקף יש למדידה שאצלם. אפשר לפתוח את זה בתביעה לביטול המדידה הספציפית בגבול שלך וחזרה לקודם. הליך לא פשוט וארוך בבית המשפט עם עלויות של בעלי מקצוע. רון שוורץ, עו"ד מנהל הפורום

אילן

תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל