מתווכת מתחילה

בדיקת אפשרות לחכירת קרקע ללא מכרז

איתרתי קרקע, שנראתה כ"לא בשימוש"...בגודל של כמה עשרות דונמים. בבירור בוועדה המקומית התברר לי כי הקרקע שייכת לקק"ל ומזה מספר שנים אינה מוחכרת. פניתי בטלפון ובפקס, למספר גורמים במנהל ברמה של מנהלי חטיבות ומחוזות ומזה שבועיים טרם קיבלתי תשובה מלבד "זה אינו בתחום אחריותי תפני ל..." במקביל פניתי לשתי קבוצות עסקיות אשר עיסוקן מתאים לייעוד המתואר כיעוד הקרקע והן הביעו התעניינות ראשונית. האם תוכל לעזור לי בעצה טובה כיצד ולמי לפנות ? האם יש דרך להחכיר את הקרקע ללא מכרז? האם יש אפשרות להגיע להסכם חכירה של 99 שנה , הרי מדובר בקבוצות עסקיות שבתמורה להשקעתן ירצו הסכם לטווח ארוך? חשוב לציין שפעילותן באזור תתרום לקהילה המקומית גם ברמת תעסוקה וגם במתקני המקום. לתשובתך המלומדת אודה:)

רון שוורץ, עו"ד

בוקר טוב מתווכת מתחילה את צצרכה להבין את כול שרשרת הזרימה כדי לנסות ולהבין היכן להתחיל ולא רק בנושא אחד. יש את הצד התכנוני מה מותר לבנות בשטח ואת זה תוכלי לברר בוועדה המקומית לתכנון ובנוה באזורך. בנושא הקנייני תפני לרשות מקרקעי ישראל לתבררי של מי השטח ואם יש לרשות עניין לפתח ו/או ליזום תוכניות באזור. בכל מקרה השטח יצא לשווק במכרז. עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום 050-7249020 פקס: 03-9508997 ronsc1@gmail.com

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל