שמעון

רכוש משותף(קרקע) בבנין משותף

שלום אני מתגורר בבנין משותף , שבו 6 דירות 4דירות חדר בקרקע ו 2 דירות בגודל 2וחצי חדרים בקומה העליונה אחת בצד המזרחי של הבנין והשניה בצד המערבי של הבנין , הטאבו אומר שיש לחלק בששית את הרכוש השותף ,(דונם מאתיים) האדמה היא אדמת מנהל , לאחרונה החליט השכן מלמעלה להשתלט לי על השטח ובנה לי חומה בגובה של מטר תשעים , סגר לי את האור בדירה , ואת האויר , כשהוא מאיים עלי בסכין וכלב גדול , הוא טוען שהאישה שמכרה לו את הדירה נתנה לו גם את החלק שלי ברכוש המשותף , (זה לא מופיע בחוזה הקניה שלי,)כי שנינו קנינו מאותה אישה , 2 הדירות שלי ושל השכן היו שלה , אין תקנון מוסכם, יש תקנון מצוי, 2 שאלות , 1. האים יכולה היתה לתת לו את חלקי, ?? 2, מה עלי לעשות במקרה כזה , איך לפעול הכי נכון והכי חכם, אני לא רוצה להסתבך איתו במריבות , אני רוצה לפעול לפי החוק,

עו"ד רון שוורץ

שמעון שלום רב בבית משותף אף אחד לא יכול לבנות ו/או להשתלט על שטח משותף השייך לכלל הדיירים. לגבי הקניה שלו, יש אפשרות להעביר כול דבר אבל כמובן זה לא חוקי ולא תופס בשום רשות. אני חושב שאתה צריך עזרה של עו"ד להמשך הטיפול מול הדייר " המשתלט ". אתה יכול להתחיל בעירייה לבדוק את השטח של הבית המשותף, השטח הציבורי. במידה ויש חריגה של השכן לפנות לפיקוח במכתב שיבואו להפסיק את החריגה והשימוש. זה תפקידם. בהמשך יש לתבוע אותו לפינויי. בברכה עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל