רון

העברת קרקע ללא תמורה בתוך המשפחה

שלום , האם ניתן לבצע במנהל העברה ללא תמורה בתוך המשפחה של קרקע שהיא חלק מנחלה ? השטח ממושכן לבנק לטובת משכנתא לבניית בית תודה

עו"ד רון שוורץ

בוקר טוב חלק מנחלה אפשר להעביר ע"פ מנהל מקרקעי ישראל רק בצורת פיצול נחלה. כיום הדבר מסורבל מאוד דרוש אישור גם של המושב והתהליך לוקח מס' חודשים רב. בכול מקרה לא תוכל להשלים שום מהלך ללא קבלת אישור של הבנק, תתחיל איתו לקבל אישור לכך. בברכה עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום

רון

תודה על התשובה , כמה הבהרות . המגרש רשום במנהל על שם אחותי שקיבלה היתר בניה .אנחנו בונים עליו בפועל. הבנק מאשר לנו משכנתא תמורת שיעבוד המגרש .במקביל אנחנו מעוניינים לבצע העברה ללא תמורה .הבנק מודע לתהליך ואישר אותו . השאלה היא האם המנהל יכול להתנגד להעברה כזו כאשר המגרש משועבד . תודה.

עו"ד רון שוורץ

שלום רב האם זו הרחבה? או חלק מחלקה א'. אם יש אישור מהבנק אין שום מניעה מצד המנהל בדרך כלל. לא ברורה לי באיזה מסגרת עשיתם את הבניה והיכן נימצא המגרש . עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל