מיכל

ניתוק חשמל בשל טעות בזיהוי

שלום רב, חברת החשמל ניתקה את החשמל בחנות שלי בשל אי תשלום של חשבון החשמל. כשפנינו אליהם לדיווח על הניתוק וביקשנו שיחברו את החשמל, הם טענו שמאחר ואין לנו שום חוב, הרי שזה לא ניתוק ומדובר בתקלה. הזעקנו חשמלאי שלנו עד שיגיע נציג מטעם חברת החשמל שכמובן לא מצא שום תקלה. התעקשנו עם המוקד כי מדובר בניתוק ולא תקלה, וכמובן ששוב טענו שאין לנו שום חוב ולכן לא נותקנו. נציג חברת החשמל כמובן שמיד "פתר" את הבעיה בכך שראה כי הניתוק התבצע בטעות בחנות שלנו, במקום במסעדה הסמוכה אלינו שלא שילמה את חשבון החשמל. כמובן שהמוקד לא טרח אפילו לבדוק מה המצב של הלקוחות הסמוכים... התוצאה: בתקופה הכי עמוסה שלנו של השנה, לא ביצענו מכירות במשך כמעט כמעט 4 שעות כי המערכת והקופות זקוקות לחשמל. ביום רגיל אנו מבצעים מכירות בסכום של כ- 30 אלף שח עד השעה הזו (ויש תיעוד של המערכת לממוצע מכירות לפי שעה) כך שמדובר באובדן הכנסה משמעותי. בנוסף לעלות החשמלאי מטעמנו שהוזעק למקום ולקח תעריף גבוה יותר כי עזב עבודה אחרת. האם יש דרך לקבל פיצוי מחברת החשמל שגרמה לנו לנזק כלכלי ישיר בשל טעות שלה וגם כשהצבענו על טעותה, לא טרחה לערוך בדיקה פשוטה ולמזער את הנזק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

מיכל שלום, התביעה שלך היא מסוג התביעות שדי קשה להוכיח אותן. מעבר למה שתיארת, ישנם עוד מס' נושאים שיש לברר. לדעתי תביעה קטנה, היא דרך המלך מבחינתך ושוב, סיכויי התביעה נמוכים (אלא אם כן יהיו ברשותך נתונים נוספים אודות "התקלה"). בהצלחה, עו"ד שמואל שי פרץ

מיכל

תודה עו"ד פרץ. אני לא כ"כ מבינה מדוע ישנו קושי הוכחתי. האם עצם הגעתו של נציג חברת החשמל שזיהה שאין מדובר ב"תקלה" אלא בניתוק שגוי שהתבצע ע"י חברת החשמל אינו מספיק? שהרי הוא וודאי מילא דו"ח ובוודאות יצר קשר עם חברת החשמל להסדרת הזרמת החשמל. האם אין להם תיעוד כלשהו אצלם? שהרי מדובר בנציג מטעמם. אין זו הכרה מצידם? מאחר ואני חברה בע"מ, אם אינני טועה, איני יכולה לפנות לתביעות קטנות, או שמא אני יכולה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

היי מיכל, לעניין התקלה, חשוב לברר כיצד נרשמה התקלה במערכותיה של חברת החשמל. ישנו תיעוד מאוד מדויק של תקלות בחברת החשמל. לעניין תביעה קטנה, זה לא רלוונטי בעניינך היות והתובעת היא חברה בע"מ. בהצלחה, עו"ד פרץ