אורי מאור

טענה לשב"ח

שלום, גרתי שנתיים בשכירות בת"א, כעבור כשנה טענה ח"ח כי נגרם נזק למונה החשמל של הדירה בכוונה לפגוע / להאט את פעילותו. הגעתי לבירור במטה ח"ח בת"א והצהרתי כי מעולם לא נגעתי במונה, ומאז לא פנו אליי. כעבור שנה נוספת, עזבתי את הדירה ובבואי להעביר את חשבון החשמל על שם הדייר החדש (בעל הדירה) ח"ח טענה כי יש תיק שב"ח פתוח ועליי להגיע לבירור. בהמשך גם נשלח לי חשבון על סך כ 3000 ש"ח על ההפרש לכאורה של מה שלא שילמתי ועבודת החלפת מונה. אציין כי שילמתי את חשבון החשמל באופן קבוע בהתאם לחשבון שנשלח לי בכל משך התקופה. בהשוואה בין צריכת החשמל לפני ואחרי החלפת המונה אכן יש הפרש, אך זאת בעקבות הולדת תינוק וסיבות נוספות שהביאו לעלייה בצריכת החשמל. (כ 30%). אשמח לייעוץ כיצד להתמודד? מניין ח"ח יודעת ממתי המונה נפגע? מניין היא מעריכה את הסכום שכביכול אני חייב? אם אכן מחייבים אותי שנה שלמה אז זה אומר שבמשך שנה שלמה בודק ח"ח "לא שם לב" שיש נזק למונה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

אורי שלום, לחח"י יש אמצעים רבים ומגוונים לבדיקת המונה וצריכת החשמל בכדי לגלות האם צריכת החשמל בפועל תואמת את הרישום במונה. חישוב השב"ח מתבצע בהתאם לסוג השב"ח (ישנם מס' סוגי שב"ח), כל סוג והחישוב שלו. ייעוץ רלבנטי בעניינך דורש גילוי מידע נוסף. בהצלחה, עו"ד שמואל שי פרץ