מירי

חברת חשמל שברה קיר בעת ביצוע עבודה

שלום רב! קרה לנו מקרה מצער מאוד ביום העצמאות האחרון . בשעה 15:00 שמענו רעש מוזר מחוץ לבית , מדובר בבית פרטי בעיר חולון. יצאנו החוצה וראינו שעץ שנמצא בשטח הציבורי קרס על חוטי חשמל שעוברים מעל הגג של הבית בגובה של חצי מטר מעליו. המצב היה ממש מסוכן , בכל רגע נתון העץ היה יכול לקרוע את החוטים , לשבור לנו את גג הרעפים ולקרוס על העוברים והשבים . נוסף על כך , עמוד החשמל יוצא מהקיר של הבית. בגלל הקריסה של העץ הקיר נשבר .למרות שיחות נשנות ורבות לחברת החשמל שהמצב מאוד מאוד מסוכן הטכנאים הגיעו רק בשעה 21:30. הזעיקו עוד 4 צוותים למקום כי לא ידעו איך לטפל בבעיה. במהלך הטיפול שברו לנו את הקיר של הבית לחלוטין , ישנו חור ענק בקוטר של חצי מטר והקיר שבור לעומק לחלוטין,ניתן להכניס יד לתוך הסלטן של הבית. במהלך הטיפול הטכנאים של חברת החשמל סירבו לטפל /ולהעביר פנייה לטיפול מיידי בסגירת השבר בקיר. מיותר לציין שהיה זה יום גשום מאוד. בשעה 1:00 בלעלה הטכנאים החיליטו שמאחר שאנחנו לא מרוצים מהטיפול שלהם כי לא מעוניינים לטפל בחור בקיר שגרמו לו - הטכנאים החליטו שלא מעוניינים לטפל בתקלה וכשהבית מנותק מחשמל התחילו להתקפל ולעזוב את המקום . פשוט לעזוב את המקום ולהשאיר אותנו בלי חשמל ועם תינוקת בבית. הם סירבו להזדהות ( אציין שהתקלה היתה בתוך הקיר של הבית ולכן מחויי) ורק לאחר שהגיע ניידת משטרה הם חיברו אותנו לחשמל . מול השוטר רק אחד מיהם היזדהה. הטכנאים של חברת החשמל דיברו עליינו בצורה משפילה ומעליבה , קיללו , קראו לבעלי חצי חרש ושתקו רק כש הבינו שיש מצלמות אבטחה על הבית שלנו וגם על הבית ממול. הסיפור יצא מאוד ארוך. עימך הסליחה. מה עליינו לעשות במקרה כזה? עדיין ישנו חור בקיר של הבית , ביזבזנו יום שלם להמתנה לטכנאי חברת החשמל ועוגמת הנפש היא עצומה . הלכנו לישון ב 3:00 בלבד כש הניידת של חברת החשמל עזבה. תודה על התשובה .

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

מירי שלום, ראשית אני מתנצל על העיכוב במענה לשאלתך. לעניינו, סיכויי תביעתך נגד חברת החשמל בעניין העץ שקרס לא גבוהים, היות ומדובר בכח עליון. יחד עם זאת, אמליץ לך לפנות לנציבות תלונות הציבור בחברת החשמל ולנסות לכפות עליהם את תיקון הנזק. בהצלחה, עו"ד שמואל שי פרץ.