דורון

עמוד וכבל במגרש פרטי

שלום וברכה, רכשתי מגרש מס' 163 בישוב חלמיש - נוה צוף ומעליו עובר כבל חשמל ובקצהו עמוד חשמל. במהלך הוצאת היתר הבניה יצרתי קשר עם החברה ע"מ להעתיק את הכבל, ישנה תוכנית שהוכנה ע"י מהנדס נתן קאופמן ממחוז י-ם להעתקת הכבל. אך ממנו הבנתי שאני אצטרך לשלם על ההעתקה (כ-50,000 ש"ח) ואיני מבין מדוע. אני מצטט מתוך האתר של רשות החשמל מההסבר על עע"א. (ב) מדוע נדרש לשלם עבור עע"א ? "עבודה על חשבון אחרים משולמת על ידי מבקש העבודה על בסיס עקרון של היזם משלם. כלומר, מי שיוזם את השינוי ברשת קיימת שהוקמה כדין, נדרש לשאת במלוא עלות השינוי. יחד עם זאת, על מנת לאפשר למבקש להקטין את עלות ביצוע העבודה, .." - סוף ציטוט לאחר בירורים חוזרים ונשנים עם חברת חשמל והמועצה מטה בנימין אליה אנו שייכים עולה הבירור הבא- הרשת הוקמה בשנת 90-91 בעוד התב"ע שתוכנן למגורים ,שאותה יש לי, הוקמה ב-84. קרי - מישהו היה צריך לאשר העברת תשתית זו מעל מגרש שידוע שמיועד לבניה. חברת חשמל טוענת שהמועצה אישרה ושיש לה את זה בכתב רק הם לא מוצאים את האישור ושכל הסיפור שלנו הועבר לטיפול המחלקה משפטית של חברת חשמל. הם כבר למעלה משבועיים מורחים אותנו ולא נותנים תשובות!!! בנוסף חברת חשמל דרשה שנשלם 20% מסכום העתקה והתנתה את החיבור הזמני לבניה בהעתקה וכל זה בעוד שבכלל לא ברור מי אמור לשלם את עלות העתקת הכבל והעמוד. במקביל אנחנו התחלנו את הבניה על המגרש בתקווה שהנושא ייפתר במהרה אך פתאום גילינו שהעמוד מפריע הרבה יותר ממה שחשבנו לכל תהליך הבניה ושאוטוטו אנו צריכים לצקת ממ"ד ולאחר יציקה זו להעתיק את הכבל זה יהיה קשה מאוד. אנו גם פוחדים שחברת חשמל תתן לנו צו הפסקת עבודה עד שכל העניין לא יסודר ואנחנו ממש בלחץ עם הבניה כי אנו עתידים להתפנות מדירתנו הנוכחית עוד כחצי שנה.... האם להוציא לח. חשמל ולמועצה מכתב מעורך דין - זה יעזור?? מה עושים כדי לקדם את הסיפור הזה??? אנחנו די תקועים בכל הסיפור הזה... תודה על העזרה בסיפור סבוך זה!. דורון.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

דורון שלום, אמליך לך לדרוש מחברת החשמל להעתיק את כבל החשמל כל עוד אין בידיה אישור לפיו המועצה אישרה את הצבת העמוד. מעבר לכך, הפתרון המשפטי הוא הגשת בקשה לצו עשה להזזת העמוד והעתקת הכבל מהשטח בבעלותך. בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ

דורון

שלום לעו"ד שי שמואל פרץ, לאחר שניסיתי עוד כמה פעמים לברר בחברת חשמל מה קורה עם המקרה שלנו, היום בבוקר קיבלתי את המייל בזה הנוסח: לכבוד: מר נאמן דורון הנדון: כבל חשמל מעל מגרש 163 סימוכין: פנייתך לחברת החשמל מ 10.3.15 פנייתך שבסימוכין הועברה להתייחסותי, ברשותך אבהיר. מבדיקה שערכתי נמצא כי , כבל החשמל הותקן במקום לפני כ 25 שנה וזאת בהתאם לכל דין, בכפוף לכל ההיתרים אשר נדרשו בשעתו מחברת החשמל. מטבע הדברים ולאור הזמן שחלף לא ניתן לאתר כיום מסמכים רלוונטיים. בבדיקה עולה כי המקרקעין נרכשו כשהכבל היה במקום, חזקה שקיומו ו/או עלות העתקתו גולמה בעסקה. בנסיבות הללו, יועתק העמוד לאחר תשלום הזמנה : 11671088 בצרוף אישור בעלות על המגרש. תודה על פנייתך- לרשותך בכל עת. בכבוד רב, אילנה שורק היחידה לפניות לקוחות לשכת מנהל המחוז י-ם מה דעתך על מכתב זה? האם הגיוני שלחברת חשמל הגדולה שכותבת במכתב שבנתה את העמוד והכבל לפי כל ההתרים כדין על פי טענתה, לאור הזמן שחלף לא יכולה לאתר כיום מסמכים רלוונטיים???

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

דורון שלום רב, אין בתגובת חברת החשמל כשלעצמה, כדי ליתן לך ייעוץ משפטי קונקרטי למקרה שלך. מחדלה של חברת החשמל העולה מתגובתה איננו מאפשר, באופן חד משמעי, את דרישתך לביצוע העתקת קו מתח. בהצלחה, עו"ד שמואל שי פרץ