ולדימיר

תשלום רטרואקטיבי

שלום רב, לפני חודש קיבלתי הודעה על כך שהמונה שלי אינו תקין. זומנתי למשרד חברת חשמל וקיבלתי חשבונית על 6 אלף שקל. החיוב הינו עבור שנתיים ו5 חודשים בהם אני מתגורר בדירה. לאורך כל התקופה שילמתי את החשבונות בהוראת קבע לחברת חשמל, וידוע כי המונה אינו תקין קרוב ל 4 שנים. כלומר המונה היה תקול בעת העברתו על שמי ולא הדייר ולא חברת החשמל לא עדכנו אותי בזאת. האם אני צריך לשלם ? כמה ? למה דווקא 6 אלף ? האם ניתן לתבוע את החברה על סיכון שניגרם לי על כך שגרתי בדירה עם ציוד חברת חשמל תקול (המונה) ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

ולדימיר שלום, אני יכול להניח מדרישת חברת החשמל שנגרמה חבלה למונה עוד בטרם כניסתך לדירה. לידיעתך, מקרה מסוג זה עונה על הגדרת שימוש בלתי חוקי בחשמל (מצב שבו צריכת החשמל ששילמת עבורה אינה משקף את הצריכה בפועל). במקרה זה, הינך רשאי לדרוש הצגת תחשיב החוב מחברת החשמל. לשאלתך בעניין התביעה, הינך רשאי להגיש תביעה, אך סיכויי הצלחת תביעתך אפסיים. בהצלחה, עו"ד שמואל שי פרץ