שי

נזק בלתי הפיך למחשב כתוצאה מעבודות חב' חשמל

שלום. מה הכתובת לתביעה ומה הסיכויים לזכות בפיצוי מחב' החשמל בגין נזק בלתי הפיך למחשב בעקבות עבודות חשמל יזומות? - להלן תקציר :פניתי לחב' החשמל בתביעה לפיצוי סביר, וכמובן קבלתי את גיבוב התירוצים הרגיל שלהם: "מסיבות שאינן בשליטתנו....נפסק קו מתח גבוה...." וכו'. יש לציין כי העובדות הפוכות ומדובר בנסיבות שהינן בשליטת חב' החשמל. מדובר בעבודות יזומות (!) של החברה (באותו יום האיזור "הוצף" בכלי רכב ועובדי חב' חשמל), ואכן בהמשך המכתב נאמרים דברים הפוכים לרישא: "מדובר בהפסקה אוטומטית לזמן קצר לצרכים תפעוליים של המערכת..." וכו'. חב' החשמל לא טרחה ליידע את תושבי השכונה אודות העבודות העתידות להתקיים בה. וכמובן - "אני אשמה", מאחר שלא רכשתי במאות - אלפי ₪ ציוד אל - פסק מתאים. כאמור, מה הסיכוי לזכות בתביעה ומי הגורם המתאים להגשת תביעה. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

שי שלום, לידיעתך, קיימות אמות מידה שחוקקו ע"י הרשות לשירותים ציבוריים חשמל (גוף ממשלתי) אשר בהן נקבעו קריטריונים באילו מקרים הינך זכאי לפיצוי בקשר לנזקים שנגרמו למכשירי חשמל, ובאילו לאו. סיכויי תביעה במקרים דנא הינם נמוכים היות וחובת ההוכחה היא עליך (יש קושי רב להוכיח כי חברת החשמל היא זו שהתרשלה). את התביעה ניתן להגיש, ככל והיא עד סכום של כ-30,000 ש"ח, בבית משפט לתביעות קטנות הסמוך למקום מגוריך. בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ