מיכל

חיוב חשמל מופרז

שלום רב, לפני מס' חודשים קיבלנו חשבון חשמל ע"ס 4,100 ש"ח. לשם השוואה עכשיו קיבלנו חשבון חשמל ע"ס 1,000ש"ח ולפניו 1,600 ש"ח וכן הלאה מעולם לא התקרבנו לסכום שכזה. חשבון החשמל משולם בהוראת קבע ורק לאחר החיוב ראינו את החשבון כמו כן לא קיבלנו כל התראה מחברת חשמל על חריגה. ביקשנו שישלחו בדיקה של המונה ושהגעת הבודק תיהיה מתואמת איתי כי אני רוצה להיות נוכחת בבדיקה וכך הבטיחו שיהיה. לאחר 30 יום התקשרתי לראות כי איש לא יצר עימי קשר ואמרו כי כבר היו ובדקו ומצאו כי הכל תקין. ביקשתי בדיקה במעבדה אמרו שיעלה 900 ש"ח. עם כל חשמלאי שדיברתי נאמר לי שאי אפשר כעת לבדוק לאחר שנראה כי החשבונות חזרו להיות תקינים, אלא יש לבדוק זליגה, אם קיימת, בזמן החריגה, בזמן אמת. חברת החשמל גבו מאתנו ללא הודעה מוקדמת מבלי שהיתה לנו אפשרות להגיב מדובר על חריגה מיוחדת וכל החשמלאים ששוחתי עימם אמרו כי בלתי אפשרי להגיע לסכום שכזה עם 4 נפשות אפילו אם מתאמצים מאוד. לא הודיעו לנו על החרגיה ובכך מנעו מאתנו לבדוק את המונה בזמן אמת. . לא קיבלתי כל ראייה ממשית בדבר בדיקת המונה שבוצעה לכאורה. מה עליי לעשות, האם ביכולתי לתבוע והאם ישנה פסיקה שמדברת על מצב כמו שלי ואם ישנה אודה לך באם תוכל להפנות אותי אליה. כמו כן האם ישנם חוקים המגנים עלינו במצב שכזה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

מיכל שלום, אני מאמין לגרסתך, אך יחד עם זאת תמוה כיצד מונה תקין "הפך" ללא תקין ושוב חזר להיות תקין. דרישתך, לבדיקה מוצדקת, אך אם המונה שוב חזר להיות תקין איך תוכחי שהוא לא היה תקין בתקופה המדוברת? הסיכויים שלך להוכיח כי המונה של חברת החשמל היה לא תקין דווקא בתקופה מסויימת קלושים. משכך, לא הייתי ממליץ להגיש תביעה נגש חברת החשמל. בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ