סולי

טענת חברת חשמל על צריכת חשמל שלא כדין

יש לי בדירה שני מוני חשמל כאשר אחד אינו בשימוש כבר 15 שנים. לאחרונה השכרתי אחד החדרים בדירה ורציתי לחבר אליה את המונה שאינו בשימוש. פניתי לחברת חשמל הגיע נציג בדק את החיבורים היו לו כמה דרישות לתיקון. הוא פתח את הברגים של המונה במקום עם דיסק חשמלי מולי ומול החשמלאי שלי ואמר לי שצריך להחליף את המונה. וכך היה המונה הוחלף היו לו עוד דרישות לתיקון, תיקנתי אותם בהתאם וחברת החשמל הפעילה לי אךךת המונה. כעבור חודשיים קבלתי טלפון מחברת החשמל ואמרו לי שמישהו חיבל במונה ובבדיקה עולה שהייתה צריכה שלא כדין. הפניתי אותם לאותו נציג שיבררו איתו כי הוא זה שהתעסק עם המונה. כל הסבריי לא הועילו וכיום הם דורשים ממני כ 25000 ש״ח אחרת ינתקו לי את החשמל. אמרתי להם שהנציג שלהם עשה זאת ושיבררו איתו. חברת החשמל לא עונה לי וממשיכה לטעון כי הייתה צריכה שלא כדין ולא עונה לי ישירות אם ביררו עם הנציג. החשמלאי שלי יכול להעיד כי נציג החברה עשה את זה. שאלתי האם אני אוכל לתבוע אותם בבית משפט לפני שינתקו לי את החשמל בדירה ובאיזה בית משפט?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

סולי שלום, בעייתך מול חברת החשמל מוגדרת כשימוש בלתי חוקי בחשמל. בטרם פנייה לערכאות יש לאסוף חומר רלוונטי לחוב ולמונה. הגשת תביעה בטרם איסוף החומר הרלוונטי עשויה לגרום לך יותר נזק מתועלת. על מנת ליתן לך תשובה יותר עניינית, באפשרותך להעביר אליי את כל המידע למייל peretz@anp-law.co.il בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ