רפי מאירוביץ

הריסת בית עם קופסת נתבים של השכן עליו

שלום רב, כמה ימים לפני שניגשתי לעבודות הריסה של ביתי הישן, לצורך בניה חדשה. גיליתי שקיימת קופסא של חברת החשמל שיושבת על הקיר של הבית שלי אבל מזינה גם הדו משפחתי הצמוד אלינו. בבירור מול חברת חשמל התברר לי שלא רק שאני צריך לשאת בכל העליות של החיבור מחדש של הקופסא אלא לעשות את כל עבודות התשתית בעצמי כלומר החנת מקום לקופסא אצל השכן וחיבור שלה מהפילר החדש בביתי. שזה אומר לחפור בשטחו תעלה בועמק 80 סניטמטר לעורך כמעט 20 מטר. לעניות דעתי הסדר זה לא סביר. מה אני אמור לעשות אם השכן מסרב שאחפור לו בגינה? אני אמור לתבוע אותו? למה אני צריך לשאת בכל הנטל הזה? אני לא אישרתי ובטח לא בקשתי את הקופסא בצד שלי. בנוסף,חברת חשמל לא הלכה לקראתי בשום שלב. את כל הסיפור היה ניתן לפתור בקלות אם הם היו מאפשרים לחבר את השכן בחיבור אוירי כפי שקיים היום. התמונה עוד יותר מקוממת אבל לא אפרט אותה פה. השאלה שלי האם יש לי ברירה או שעליי לציית לכל ההנחיות של חברת החשמל כלשונם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

רפי שלום, מבלי להכנס לעובי הקורה, נראה כי אין לך מנוס אלא לשלם את דרישת חברת החשמל. אך יחד עם זאת, ככל וחברת החשמל מבצעת את הטיפול בהעתקת הכבלים, יש לוודא כי מדובר בחיובים תקינים ולא חורגים מהסביר (תוכל לוודא זאת תוך כדי העבודה בשטח). בברכה, שמואל שי פרץ, עו"ד