ענבר אלה

חברת חשמל

לפני כשבועיים רכשתי עסק לממכר שווארמה (מוניטין וציוד). בטרם הרכישה, ולאור שהמבנה המושכר היה מנותק מחשמל- ביררתי בחברת חשמל מה גורל החובות- ובמספר פניות טלפוניות לחב' החשמל נאמר לי כי עם הצגת חוזה רכישה ייחברו אותי לחשמל ואת החוב יפעלו לגבות מהחברה המוכרת. משכך חתמתי על הסכם רכישה ושילמתי כסףבמזומן לחברה המוכרת. לאחר שכך ובבואי לחברת חשמל- לא הסכימו לחבר אותי לפני הסדרת התשלום (35 אש"ח!!!) ולאחר דין ודברים והפסד עבודה של שבוע שהמקום היה סגור- שילמתי תחת מחאה. יש לציין כי בעבר הייתי שותף בחברה המוכרת, מכרתי לשותף השני את חלקי במניות והסרנו אחריותי מכל המרשמים והבנקים. לאחר חצי שנה (כאשר בתקופה זו נוצר החוב- ובתקופה זו עבר חוזה החשמל לחברה המוכרת) בה לא הייתי שותף ו\לא שייך לחברה המוכרת, רכשתי את העסק בחזרה. - מה עלי לעשות? - מהם סעיפים החוק הלוונטים מכוחם יכולה חברת החשמל לחייב אותי ולא את בעל העסק- ויודגש כי חוזה החשמל עבר על שמו והיה על שמו בכל התקופה נשוא החוב

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

ענבר שלום, על מנת שאוכל להשיב לך בצורה עניינית ומפורטת, אם אשמח אם תצרי עימי קשר טלפונית 09-3731000. לגופו של עניין, שאלתך כללית מידי ודורשת בירור מעמיק יותר של עובדות המקרה. בברכה, עו"ד שי פאץ