חנה

הפרדת מערכות החשמל בבית דו משפחתי, לשתי מערכות נפרדות

שלום שלכם! ברשותי בית אחד מתוך בית דו משפחתי, שנבנה בשנות ה-60, והוא מקבל את החשמל ע"י כבל, שמחובר מצד אחד לחב' החשמל, ועובר דרך הגג של השכנים ושלנו, אלינו. כמו כן, כל הנתיכים של חב' החשמל נמצאים בתוך בית השכנים, וכל בעיה חשמלית, שצצה בביתנו, מחייבת תיקון בבית השכנים. מצב זה הוא בלתי אפשרי מכמה סיבות: א. אם נוצרת תקלה חשמלית, כשהשכנים לא נמצאים בבית, אנחנו פשוט נישאר בעלטה, עד שהם יחזרו, גם אם זה יארך מס' שבועות. ב. הבית שלנו משופץ, ויש לו גג חדש, ואילו ביתם של השכנים לא עבר שפוץ כבר כ-50 שנה, כי אין להם אפשרות כלכלית לעשות זאת, וגגם מט לנפול, כך שלא ניתן לעשות דבר דרך הגג שלהם, כי הוא יתמוטט מיד. ג. העובדה, שכל מערכת החשמל, שנמצאת אצלם היא ישנה, כבת 50, מכניסה אותנו לחרדה, פן תהיה שריפה, ותכלה את שני הבתים. כתוצאה מכך החלטנו, שאנו רוצים להפריד את מערכת החשמל המשותפת, כך שלכל בית תהיה מערכת חשמל נפרדת ועצמאית. משיחה טלפונית עם חב' החשמל הבנתי, שהפרדה זו אמורה לעלות המון כסף, והיא נעשית בחלקה ע"י חברת החשמל, ובחלקה ע"י חשמלאי פרטי. אני רוצה להציג מס' שאלות, ולקבל עליהן תשובות: א. מדוע ביצוע הפרדה זו לא אמור להיעשות ע"י חב' החשמל, ועל חשבונה? הרי לנו לא היה כל חלק בשיטה הטיפשית של חיבור החשמל, שהיתה נהוגה בשנות ה- 60, וגרמה לתלות מוחלטת בנושא החשמל, בין שני בתים בדו משפחתי. מדוע אני צריכה לשאת בתשלומי עתק, בגלל חב' החשמל, שדאגה לחסוך בהוצאותיה, וביצעה חיבור אחד במקום שניים, אך לא דאגה ללקוחותיה, שנמצאים במצב של "מילכוד", כפי שתיארתי קודם. ולא רק שנעשה רק חיבור אחד, הוא נעשה בתוך בית השכנים, ולא במקום כלשהו בחוץ, כך שתהיה אליו גישה לשתי המשפחות. לא אני בחרתי לקבל חשמל מחב' החשמל, בשיטה פרימיטיבית זו, וכיון שהחיבור נעשה בעבר הרחוק ע"י חב' החשמל ובאחריותה, היא צריכה לעשות כעת את על העבודות על חשבונה, ולא להתנער ממחויבותה כלפי הלקוחות, כדי שלא יקרה חלילה, אסון, שיהיה על אחריותה בלבד, ויעלה הרבה יותר. ב. מה קורה ללקוח, שאין לו עשרות אלפי ₪ לצורך תיקון הליקויים שחב' החשמל גרמה בעבר? האם נגזר עליו לחיות בסכנה של שריפת ביתו, ולהיות תלוי תלות מוחלטת בשכנו לדו-משפחתי? ג. מה קורה אם אין כימיה בין שני השכנים? האם כל תיקון של תקלה בבית השכן, צריך לגרום ל"מלחמת עולם"? אני מבקשת, שיתאפשר לכל צרכן של חב' החשמל להיות עצמאי, ולא להזדקק לכניסה לבית שכנו, בגלל בעיות במערכת החשמל. עלי לציין, שבעיה זהה קיימת בעוד אלפי בתים דו משפחתיים, משנות ה-60, בארץ. בתקווה למציאת פתרון מהיר ויצירתי,

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

שלום רב, ראשית אבהיר כי התנהלות חברת החשמל בשנות ה60 איננה ידועה לי ויתכן כי חברת החשמל פעלה כדין עת התקינה את תיבת הנתיכים כפי שהתקינה. על מנת לקבל תשובה עניינית, אמליץ לך לפנות לנציבות תלונות הציבור של הרשות לשירותים ציבוריים - חשמל (רשות ממשלתית שמטרתה ,בין היתר, לבקר את התנהלות חברת החשמל). ניתן לפנות אליהם גם באמצעות אתר האינטרנט : https://pua.gov.il/Pages/default.aspx בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ