יורי ירום

כבל חשמל שעובר מעל שטח פרטי

מעל החצר שלי עובר כבל חשמל. למיטב הבנתי מדובר בתאורה הרחוב של העיריה. האם מותר לחברת החשמל להעביר כבל חשמל בשטח שמעל החצר הפרטית שלי ? בנוסף, בזמנו בדקתי את הקרינה, ומצאתי שבשעות בהם תאורת הרחוב עובדת, מתחת לכבל יש קרינה בשיעור של כ 8 מיליגאוס להבנתי הדבר עומד בניגוד להוראות התקן יש משהו לעשות נגד חברת החשמל בעניין ??

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

יורי שלום, לעניין הכבל - חברת החשמל לא רשאית להתקין כבלים מעל שטחים פרטיים, אלא אם כן קיבלה הסכמה לכך. יש לבדוק מול חברת החשמל האם נתקבלה בעבר הסכמה שכזו. לעניין הקרינה - ניתן לפנות לחברת החשמל לצורך בדיקת הנושא. בהצלחה, עו"ד שמואל שי פרץ