יעל

חיבור חשמל בדירה שכורה עם חוב של המשכיר

שלום רב, יש לי דירה בבעלותי שהייתה מושכרת. הדייר העביר את חשבון החשמל על השם שלו. וגרם לחובות ועזב את הארץ. אני רוצה להשכיר את הדירה לשוכר חדש. מבחינת חברת החשמל אכן החובות הישנים הם על השוכר שברח ואני כבעלת הדירה לא אחראית אליהם – זה מצד אחד הבעיה היא שהם ניתקו את החשמל לאותו דייר שברח. ועכשיו כשאני רוצה להתחבר לחשמל הם מחייבים אותי לשלם את כל החובות של הדייר הקודם על-מנת לחבר אותי לחשמל. אז מה עושים? אין ספק שדרישה זו סוטרת את כל ההיגיון ואת העובדה שהם מצהירים שהחוב הוא לא שלי. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

יעל שלום, אכן דרישה תמוהה של חברת החשמל. אני ממליץ לך לפנות לנציבות תלונות הציבור של חברת החשמל ולהלין על המקרה. ככל ותעני בתשובה שלילית, אמליץ לך לשקול הגשה תביעה כנגד חברת החשמל. בהצלחה, עו"ד פרץ