עידן

חוב לחברת חשמל עקב אי העברת צרכן בדירה שכורה

היי שי, בסוף אפריל שנת 2015 יצאנו מדירה שכורה באיזור נתניה, כאשר לא היו שוכרים מידיים אשר אליהם יכולנו להעביר את חשבון החשמל (הדירה הושכרה כחודש מאוחר יותר), לפני יציאתנו מהדירה חייגנו למוקד חברת החשמל על מנת להסדיר את התשלום האחרון (ישנה הקלטה ופירוט חשבון בנק בתאריך העזיבה כתיעוד לביצוע "הניתוק") במוקד נימסר כי הכל שולם ותקין אך לא ציינו כי אלינו לבצע העברת צרכנים מיידים אחרת התשלום לא מוסדר דה פקטו. לאחר כי שנה קיבלנו שיחה אגרסיבית וגסה ממשרד עו"ד אשר מייצג את חברת חשמל בא נטען כי יש לנו חוב לחברת חשמל אשר צבר ריבית ושאלינו להסדיר אותו באופן מידי. לאחר פינג-פונג מתיש ומתסכל בין נציגי חברת חשמל לבין משרד עו"ד הגענו למצב בו המשכיר אשר הצרכן בפועל את החשמל טען ששילם ושחלה טעות כיוון שהחשבון בגינו נוצר החוב שולם. לאחר בירור עם משרד עו"ד נמסר לנו כי העניין בבדיקה ולא חזרנו אלינו עם תשובה למרות שביררנו מספר פעמים אודות הנושא. היום ב-12.03.17 (כשנתיים אחר כך..) קיבלנו לדירה אליה עברנו מאז, מכתב תביעה עם מכתב הוצאה לפועל כאשר כעת החוב מגלם שכר עו"ד ועמלות נוספות, טפח וגדל לסכום לא פרופורציונאלי. אני פונה אליך לעזרה מקצועיות ומתן ייעוץ, מה ניתן לעשות? האם לשלם את החוב המנופח למרות שלא צרכתי את החשמל בפועל רק בגלל שאני כביכול "צרכן רשום" ולתבוע את הדייר אשר צרכן בפועל? או להמתין עם התשלום? תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

עידן שלום, לצורך מתן חוו"ד עניינית עליי לראות את כתב התביעה. בכל מקרה, אני לא מציע להתעלם מהאמור - אלא להשיב למכתב ההתראה ולהגיש כתב הגנה בתיק, הן באופן עצמאי והן באמצעות עו"ד מטעמך. בברכה, עו"ד שי שמואל פרץ 09-3731000