מאיר גוטמן

אחריותו של מי על חפירה להעברה של כבל חילופי

בגלל תקלה בכבל שבין ארון הסעף של חברת חשמל אל המונה של דירתי היה צורך לחפור בחצר הבית המשותף תעלה חדשה ולהניח בה כבל חדש. זה הצריך לפרום מדרכה, לחפור חפיר עמוק למדי, להניח כבל, לכסות ולהניח מחדש את אבני המדרכה. זוהי עבודה גדולה ויקרה למדי. טכנאי חברת החשמל טוענים כי חברת החשמל אינה עושה חפירות בשטח פרטי ועלינו לעשות זאת בעצמנו ועל חשבוננו. מאידך, את הכבל תספק חברת החשמל וגם את החיבור עצמו יעשו טכנאי החברה. שאלתי: האם החלפת כבל של חברת החשמל, לפני המונה, איננה באחריות החברה ועל חשבונה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

מאיר שלום, למיטב ידיעתי והבנתי משאלתך, אחריות חברת החשמל היא להחליף את הכבל, לרבות החפירה וההכנה להנחת הכבל החדש. בברכה, עו"ד שי שמואל פרץ