שלמה

קו מתח גבוהה ליד הבית

אני גר בבנין בקומה שניה בסמוך לבית יש עמוד קו מתח גבוהה ועליו יש שתי שנאים. מה עלי לעשות ואיך אני יכול לחייב את חברת החשמל להוזיז או להטמין את העמוד? המרחק בערך 5 מטר. והאם יש היסטוריה שהצליחו להוזזי כזה עמוד? אשמח לכל תשובה בעניין.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

שלמה שלום, תוכל לחייב את חברת החשמל להעתיק את עמוד החשמל בקרות מספר תנאים מסויימים. תנאים שכיחים להעתק קווי המתח הינם: 1. קרינה גבוהה מהתקן בביתך בשל השנאים. 2. מרחק קו מתח גבוה מקו הבניין. לעניין הקרינה, יש לערוך בדיקה באמצעות איש מקצוע מתאים. לעניין המרחק, יש לערוך מדידה של קווי המתח מקו הבניין. לאחר שיהיו בידיך הנתונים הנ"ל, יהיה ניתן להשיבך עניינית. בהצלחה, עו"ד פרץ