איל

עמוד חשמל הממוקם בכניסה לשביל הגישה לחצר

שלום רב, חברת החשמל מיקמה את עמוד החשמל ברחוב לא במיקומו המדוייק (משמע לא בגבול בין 2 החצרות) וכיום כאשר אני משפץ את הבית ומכין שביל גישה למכונית עבור היחידה האחורית (בחצר) העמוד מפריע מאוד לשביל גישה. לטענת חברת החשמל העמוד קיים כבר 30 שנה (ולמה רק עכשיו התלונה? ) וכמו כן שמותר להם לחרוג מהמיקום המדוייק של העמוד. מה אני יכול לעשות בנידון ? החצר שלי צרה ואני חייב להצמיד את השביל גישה לגבול עם השכנים. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

איל שלום, תוכל לחייב את חברת החשמל להעתיק את עמוד החשמל בקרות מספר תנאים מסויימים. תנאים שכיחים להעתקת קווי המתח הינם: 1. קרינה גבוהה מהתקן בביתך בשל קווי המתח. 2. מרחק קווי המתח מקו הבניין. לעניין הקרינה, יש לערוך בדיקה באמצעות איש מקצוע מתאים. לעניין המרחק, יש לערוך מדידה של קווי המתח מקו הבניין. לאחר שיהיו בידיך הנתונים הנ"ל, יהיה ניתן להשיבך עניינית. בהצלחה, עו"ד פרץ

איל

עו"ד פרץ שלום, אני לא מצליח להשיג אותך במייל ששלחת לי, הייתכן ויש טעות בכתובת המייל? תודה מראש איל

איל

מר פרץ , תודה רבה על התשובה. האם לא קיים תנאי נוסף שבעקבותיו חברת החשמל צריכה להעתיק את העמוד ? אני מתכוון לכך שחברת החשמל לא מיקמה מלכתחילה את העמוד במקומו הנכון, אלא היכן שהיה לה נוח באותו הזמן (לטענתי), בזמנו היה עמוד חשמל ישן מעץ, אשר העמוד הנוכחי החליף אותו, את עמוד העץ הם חתכו ואת העמוד החדיש הקימו כחצי מטר מהמקום הקודם ולא במקומו של העמוד העץ. בנוסף ביקשתי מהם את תוכנית ההתקנה שלהם ואכן בתוכנית , העמוד מצוייר על גבול החצרות ולא מטר מהגבול (מה שמפריע לי לשביל גישה), אשמח לשלוח לך את המפה שקיבלתי מהם וגם מפה של מודד המסמן את הגבולות ואת העמוד. שוב תודה איל

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

איל שלום, שלח לי בבקשה את המפה באמצעות מייל: peretz@anp-law.co.il תודה, עו"ד פרץ