אפרת

נזק למוצר חשמל במוסד חינוכי המופעל ע"י עמותה

נזק למוצר חשמל במוסד חינוכי המופעל ע"י עמותה, עקב שינויים פתאומיים במתח החשמלי ע"י חברת החשמל. במעון משולב לילדים המופעל ע"י עמותה, אירע באמצע היום קצר בחשמל, בעקבות התערבות של אחד השכנים במערכת החשמל הביתית שלו. בעקבות כך העבירה חברת החשמל את מצב המתח החשמלי במוסד, מתלת פאזי לפאזה אחת. חברת החשמל דאגה להודיע ע"כ לאנשי המוסד מראש, אך לא דאגה להדריך לגבי הוראות מיוחדות לשימוש בחשמל במצב כזה. בשל כך, למזגן מרכזי בשווי 11,000 ש"ח שפעל אך לא קירר, נשרף המנוע . [איש התחזוקה הורה בשלב מסוים לכבות את המזגן מחשש לכך, אך כפי הנראה הנזק כבר נגרם]. חברת הביטוח של המזגן טוענת שהביטוח אינו מכסה מצב של קצר. שאלתי: א. האם ניתן לתבוע את חברת החשמל על פיצוי בגין הנזק המשמעותי שנגרם. ב. האם ניתן לתבוע מחברת החשמל לתבוע מאותו שכן פיצוי על הנזק שנגרם בעקבות פעולתו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

אפרת שלום, מהאמור בשאלתך, אכן עולה כי קמה למוסד עילת תביעה נגד חברת החשמל והשכן. בשלב ראשוני, אמליץ לך לפנות לנציבות תלונות הציבור של חברת החשמל (ניתן לפנות אלךיהם באמצעות אתר האינטרנט של חברת החשמל) בדרישה לפיצוי כספי. ככל ותעני בשלילה ניתן יהיה להגיש נגדם תביעה לבימ"ש המוסמך. בברכה, שמואל שי פרץ, עו"ד