שולמית גואטה

דרישת חשמל לתשלום בגין נזק לשעון וירידה בצריכה שלא נעשתה על ידי.

חברת החשמל טוענת כי הסבתי נזק למונה ובעקבות כך מבקשים ממני לשלם סכום של 17,000 ש"ח עכב מדידה סטטיסטית. אני לא הסבתי נזק לשעון והירידה בצריכה נבעה מסיבות אחרות של החלפת מכשירי חשמל חסכוניים יותר בצורה ניכרת. חברת החשמל טוענת שהגיע בודק שבדק את המונה וראה כי המונה תקין, אכן הגיע בודק לפי הזמנתי, אך הוא לא יכל לראות את הנזק כיוון שהוא היה בשעון למעלה כמו שהם הראו לי כאשר פירקו אותו מוקדם יותר השנה, אציין רק שהנקב בגודל קטן ביותר ולא היה ניתן לראותו בעת בדיקת הטכנאי בעקבות העובדה שהשעון היה קרוב מאוד לתקרה וללא פירוקו לא ניתן לראות את החלק הזה בשעון. מה אני יכולה לעשות בנוגע לכך? שלחתי כבר מכתב לנציבות תלונות הציבור שלא השיבה על טענותיי במלואם והשיבה שכל מה שקורה לשעון בתקופה בה אני אחראית עליו הוא באחריותי, אבל הנזק לא נעשה בתקופתי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

שולמית שלום, מקרים שכאלו נכנסים תחת הגדרת שב"ח - שימוש בלתי חוקי בחשמל. על מנת ליתן לך מענה ענייני, יש לבחון את מהקרה לגופו ולהבין את מהות השב"ח, אופן חישובו ומאפייניו. לאחר קבלת כל המידע מחברת החשמל, יהיה ניתן להשיבך עניינית. בברכה, עו"ד פרץ peretz@anp-law.co.il