עידן

חוב בחברת חשמל למרות שחוזה השכירות אינו על שמי

לקרוב משפחה יש חוזה שכירות על שמו בעסק שעבד בו(הוא אינו הבעלים של העסק) מכיון שהוא מוגבל באמצעים הוא ביקש ממני לעדכן את כרטיס האשראי שלי. אחרי תקופה כשהוא הפסיק להחזיר לי את התשלומים ביקשתי מחברת האשראי לבטל את כרטיס האשראי שלי והוא החל לצבור חובות בחברת החשמל. משום מה חברת החשמל החליטה שאני החייב ( למרות שחוזה השכירות הוא על קרוב המשפחה והוא זה שפעל בעסק וצרך את החשמל- אני הייתי רק צד ג שהסכים לשלם לתקופה מסוימת) כשפניתי לחברת החשמל להעביר את החוב על שמו אמרו שצריכים אישור ממנו, הוא מבחינתו לא מוכן להעביר את החוב שלו על שמו כי נוח לו. מה עלי לעשות? האם לגשת לתביעות קטנות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

עידן שלום, בטרם פנייתך לערכאות משפטיות, ממליץ לך לפנות לנציבות תלונות הציבור של חברת החשמל (ניתן לעשות כן גם באמצעות אתר האינטרנט של חברת החשמל). ככל ותקבל תשובה שלילית, יש באפשרותך לפנות לתביעות קטנות (ככל וסכום החוב הינו עד 33,000 ש"ח). בהצלחה, עו"ד שמואל שי פרץ