משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתביעות נגד חברת חשמלחברת חשמל תובעת ממני 16.000 בגין שב"ח

מנהלי הפורום

עו"ד שי שמואל פרץ

עו"ד שי שמואל פרץ

בעל תואר ראשון במשפטים ובעל תואר שני במנהל עסקים (בהצטיינות). עו"ד פרץ סיים בהצלחה את כיתת המצוינות בפקולטה למנהל עסקים וביצע פרויקט רחב היקף לחברה ישראלית-בינלאומית. עו"ד פרץ התמחה במחלקה המשפטית של חברת החשמל לישראל בע"מ בתחום האזרחי-המסחרי ובהמשך הועסק כעורך דין בחברת החשמל מספר שנים, במסגרת תפקידו ייצג את חברת החשמל במס' לא מבוטל של תיקים בנושאים שב"ח, נזקים למוצרי חשמל וכו'. בשנת 2009 הקים יחד עם עו"ד אריק ארביב את משרד עורכי דין ארביב-פרץ. החל משנת 2011 משמש עו"ד פרץ היועץ המשפטי של עמותת עמי"ת.

חזרה לפורום

חברת חשמל תובעת ממני 16.000 בגין שב"ח

מוט
מוטי

גרתי בדירה שכורה 6 שנים וכשבאתי להעביר שם מחזיק דרשו ממני לגשת לחברת החשמל וכשהגעתי הודיעו לי שאני חייב 16.000 שקל עבור 5 שנים שהמונה לא עבד בלא שידעתי. (בתקופה זאת שילמתי כ60 שקלים עבור כל חשבון)אני טענתי שלא ההייתי מודע מכיוון שלפני כן לא שילמתי מעולם חשבון חשמל וכן שההייתי צורך הרבה פחות חשמל עקב מספר נמוך של ילדים. מזגנים וכו' האם יש צדק לתביעה משפטית על פי דברי?

RE:
עו"ד שי שמואל פרץ
עו"ד שי שמואל פרץ(נכתב ע"י: מוטי)

מוטי שלום, מקרים שכאלו נכנסים תחת הגדרת שב"ח - שימוש בלתי חוקי בחשמל. על מנת ליתן לך מענה ענייני, יש לבחון כל מקרה לגופו ולהבין את מהות השב"ח, אופן חישובו ומאפייניו. לאחר קבלת כל המידע מחברת החשמל, יהיה ניתן להשיבך עניינית. משכך, אמליץ לך לפנות לנציבות תלונות הציבור של חברת החשמל ולקבל מידע אודות השב"ח. בברכה, עו"ד פרץ peretz@anp-law.co.il