מוטי

חברת חשמל תובעת ממני 16.000 בגין שב"ח

גרתי בדירה שכורה 6 שנים וכשבאתי להעביר שם מחזיק דרשו ממני לגשת לחברת החשמל וכשהגעתי הודיעו לי שאני חייב 16.000 שקל עבור 5 שנים שהמונה לא עבד בלא שידעתי. (בתקופה זאת שילמתי כ60 שקלים עבור כל חשבון)אני טענתי שלא ההייתי מודע מכיוון שלפני כן לא שילמתי מעולם חשבון חשמל וכן שההייתי צורך הרבה פחות חשמל עקב מספר נמוך של ילדים. מזגנים וכו' האם יש צדק לתביעה משפטית על פי דברי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

מוטי שלום, מקרים שכאלו נכנסים תחת הגדרת שב"ח - שימוש בלתי חוקי בחשמל. על מנת ליתן לך מענה ענייני, יש לבחון כל מקרה לגופו ולהבין את מהות השב"ח, אופן חישובו ומאפייניו. לאחר קבלת כל המידע מחברת החשמל, יהיה ניתן להשיבך עניינית. משכך, אמליץ לך לפנות לנציבות תלונות הציבור של חברת החשמל ולקבל מידע אודות השב"ח. בברכה, עו"ד פרץ peretz@anp-law.co.il