ירון

דרישת חברת חשמל לתשלום בעבור מונה תקול

הוחלף מונה לדיגיטלי על ידיחברת החשמל. בית קרקע ללא נגישות שלי לשעון. המונה החדש הקפיץ את הצריכה. אי לכך. קיבלתי דרישת תשלום לשנתיים אחורה על הפרשי הצריכה. דורשים כ 7 אלף שח בטענה כי למונה נגרם נזק.טוענים כי המונה לא קרא פזה אחת מבין שלוש הפזות.עוד ציינו כי לפי אמות המידה יש באפשרותם לדרוש הפרש שנתיים אחורה.חישוב ההפרש שלהם מתבסס על הצריכה הממוצעת ליום שקיבלו על 120 יום במונה הדיגיטלי שהתקינו.אציין כי ברשותי הצהרה של אחי שהינו חשמלאי ראשי שביצע לי איזון בין צרכנים על כל 3 הפזות. בתחשיב כזה של חלוקת צרכנים שווה אני מקבל הפרש של כ 2000 שח בלבד.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

ירון שלום, מה שאלתך?

ירון

פניתי לפניות ציבור חברת החשמל וגם לרשות החשמל אך מבחינתם עליי לשלם מלא הסכום. האם יש מקום לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות? ואם כן אילו טיפים אוכל לקבל ממך לצורך קבלת כתב תביעה ראוי. תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

ירון שלום, המקרה שתיארת, הינו מקרה שנכנס תחת קטגוריה של שימוש בלתי חוקי בחשמל. סיכוי ההצלחה בתביעות קטנות הוא נמוך וזאת מאחר ונטל ההוכחה מוטל עליך. אם בכל זאת תחליט להגיש תביעה שקטנה, רצוי שתצרף אליה חוות דעת מומחה לצורך הוכחת טענותיך. בהצלחה, עו"ד פרץ

ירון

תודה על תשובתך. האם אני מחוייב לשלם את החוב לפני הגשת התביעה בבית משפט לתביעות קטנות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

ירון שלום, רצוי מאוד לשלם בטרם הגשת התביעה הקטנה. בברכה, עו"ד פרץ