עודד

הטמנת קו חשמל מתח גבוהה

לאחר רכישת דירה גיליתי עי ביקור מודד קרינה מוסמך שכבל החשמל המקביל לדירה מייצר קרינה של למעלה 5.0 מיליגראוס בשעות העומס לפנים הדירה שלי. זו רמת חשיפה שמעל המלצת משרד איכות הסביבה . מכוון שבדירה יש קרינה ולנו יש ילדים ובריאותם ובריאותנו חשובים לנו אנו לא יודעים מה ניתן לעשות. האם אפשר לחייב את חברת החשמל להטמין את קו החשמל? האם ניתן לשלם כסף לחברת חשמל להטמין רק את המקטע שמחוץ לחלוננו ? האם יש פתרון אחר? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

עודד שלום, המדובר בנושא כאוב ובעייתי מאוד, אך יחד עם זאת לעיתים נדרש לדרוש מחברת החשמל לפעול להעתקת הקו. שלב ראשון, מומלץ להזמין מעבדת קרינה מטעמה של חברת החשמל ולבחון את רמת הקרינה . במעמד הבדיקה מומלץ להפעיל מספר לא מבוטל של מכשירי חשמל כדי לקבל תוצאות מהימנות יותר. לאחר קבלת תשובתם, יש לבחון את האפשרויות החוקיות העומדות לרשותך. בהצלחה, עו"ד פרץ