זהבה אדרי

חברת החשמל מסרבת לתת החזר על תשלום בסך כ 700 שקלים ששולם בטעות

א. עברתי דירה, הגעתי עם חוזה השכירות לחברת החשמל, הם ביצעו את ההעברה לשמי בכתובת החדשה. ב. קיבלתי חשבוניות על שמי בכתובת החדשה, אך בעל הדירה התלונן כי לא העברתי את הדירה לשמי, טען שיש חוב גדול, והתראה לניתוק. ג. אני במקביל התקשרתי ואמרו לי שאין חוב. ד. לאחר בירורים והשוואה בין החשבוניות- התבררה הטעות: רשמו את שמי בדירה אחרת בבניין, בכתובת זהה. ( כניסה אחרת). ה. נאלצתי לשלם את כל החוב שהצטבר, כ 2700₪. בגלל איום הניתוק, והייתי בטוחה שלאחר שהתברר הטעות אקבל החזר. ו. נתבקשתי להביא קבלות. לא היו לי קבלות כי שילמתי באמצעות כרטיס אשראי במוקד, ולא הגיעו אלי קבלות בדואר. לאחר מאמצים - הצלחתי לאתר במכשיר הטלפון שלי שיחה מוקלטת למוקד, ובה ניתן לשמוע את מספר האסמכתא לתשלום. ז. להפתעתי - אפילו דבר זה לא הספיק - נדרשתי להביא תדפיס תנועות מחברת האשראי. מכיוון שהתשלום בוצע באמצעות כרטיס נטען בינלאומי של בנק אוקראיני.לא קיים ולא ניתן להשיג תדפיס כזה. ח. נאמר לי שאין אפשרות להחזיר לי את התשלום. ט. הדברים ברורים, שילמתי בטעות בגלל טעות של חברת החשמל, ברור שחשבוניות שהופיעו על שמי שולמו על ידי, וכלל לא ברור מדוע עלי בכלל להוכיח זאת, גם לאחר שהוכחתי זאת ויש בידי מספר אסמכתא לתשלום מסרבים לשלם. הדבר תמוה והזוי לחלוטין. בעקבות הטעות, מלבד תשלום היתר, נגרמה לי עגמת נפש רבה, גם בגלל אי הנעימות עם בעל הבית ( היה בטוח שאני משקרת ולא העברתי את הדירה על שמי), וגם בשל הטירחה והצורך להוכיח את המובן מאליו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

זהבה שלום, אני ממליץ לך לפנות לנציבות תלונות הציבור של חברת החשמל והלעלות את תלונתך על הכתוב. ניתן לעשות זאת גם באמצעות אתר האינטנרט של חברת החשמל. בהצלחה, עו"ד פרץ