אריאל

תיילי חשמל מעל חלקה וקרבתם לבתים

רציתי לדעת מה הן ההוראות הקובעות לגבי מעבר תיילי חשמל מעל חלקה פרטית. בביתי יש תיילים שעוברים מעל החצר שלי ולא בשטח הציבורי. הם מתוחים מעמוד חשמל המוצב ברחוב לעמוד הבא מעל החצר שלנו- האם זה מותר ? האם יש מרחקים מותרים לקווי מתח מבתי מגורים ? מהם המרחקים ? מצאתי באינטרנט רק לגבי קווי מתח גבוה ועליון. אשמח לתשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

אריאל שלום רב, לשאלתך באשר לכבלי החשמל שעוברים מעל חצרך, יש מקום לבחון תביעת הסגת גבול. שנית, לא הבהרת בשאלתך האם מדובר בבית מגורים על קרקע או במגרש. באשר למרחקים המותרים בין כבלי החשמל לבין בתי מגורים, אבהיר כי יש לבדוק תחילה באיזה סוג כבל מדובר ובעוד מס' מאפיינים, כגון האם ישנו שנאי על העמוד וכו'. עו"ד פרץ

אריאל

עו"ד פרץ שלום , תודה על תשובתך. מדובר בבית מגורים פרטי עם חצר גדולה יחסית התיילים עוברים מעל הקטע של החצר וחומת הבית. התיילים יוצאים מתוך עמוד עם שנאי גדול. מדובר ברצועת כבלים גבוה ונמוכה שיוצאת מהעמוד עם השנאי. הרצועה הגבוה - תיילים חשופים שלא מבודדים וברצועה הנמוכה יש כבל תאמ - (כך הסביר לי החשמלאי)שתי הרצועות עוברות באויר מעל החלקה שלי. גם העמוד עם השנאי קרוב מאד לחלקה ולבית. נראה לך שיש מה לעשות? צריך לנתק את חצי השכונה כדי לשנות את זה, נראה לי ? תודה