מורן

ניתוק חשמל עקב סכנת חיים

לפני כחודש נותקתי מהחשבל ללא שום הודעה בגין סכנת חיים. התברר שבעל הבית הקודם חיבר כבל בצורה לא חוקית ועכשיו טוענים שאני צריכה לשלם סכום מסויים לפי הערכה של חברת החשמל על חשמל שנהניתי בחינם. השאלות שלי הן איך חברת החשמל יכולה להעריך את צריכת החשמל שלי שלוש שנים אחורה? האם אני יכולה לדרוש מהם הוכחה על כך שהכבל שהם טוענים חובר באופן לא חוקי? האם לחברת החשמל מותר לעשות בדיקוץ בארון חשמל מתי שבא להם ללא הודעה מוקדמת??

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

מורן שלום, באשר לשאלותייך, חברת חשמל אכן יכולה לחשב את צריכת החשמל שלוש שנים אחורה ולערוך בדיקות במונה, ואת בהחלט יכולה לבקש מחברת החשמל הסברים באשר לדרישת התשלום. בברכה, עו"ד פרץ