רון

הגשת תביעה נגד חברת חשמל

שלום לעוד שי שמואל פרץ אני בעל מסעדה ולצערי צברתי חוב מול חברת החשמל. בבוקרו של יום הגעתי עם מנהל המרחב ועם מנהל אגף הגבייה להסדר והתשלום נפרש ל 6 תשלומים, במהלך ההסדר דרשתי כי יסירו את איום הניתוק היות והדבר יגרום לי לפגיעה קשה בעסק. לצערי הם לא העבירו את ההוראה המתאימה ועוד באותו היום נותק העסק מהחשמל דבר אשר גרם לי נזק תדמיתי ונזק לסחורה אשר נהרסה עקב כך. לאחר 3 ימים החשמל חובר. עם הגעתו של החיוב השותף קיבלתי חיוב נוסף על ניתוק, פניתי למנהל המרחב אשר חתם עימי על ההסדר והוא ביטל את החיוב בגין הניתוק, האם המשמעות מעצם חתימתו על ביטול החיוב הינה כי הוא מאשר כי מדובר בטעות? אילו סעדים עומדים לרשותי במטרה לצמצם את הנזק אשר נגרם לי עקב כך? האם הגשת תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות תהייה האמצעי הנכון עבורי? אודה לתשובתך חג סוכות שמח

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

רון שלום, אכן מדובר בתביעה נזיקית קלאסית עם מאפיינים קצת שונים, מאחר ומדובר בחברת החשמל. מדבריך לא הבנתי מה שווי הנזק נגרם לך, אך אם מדובר בנזק שקטן מסך של 30,000 ש"ח, תביעה קטנה היא התביעה המתאימה ביותר (וזאת בהנחה שהצרכן הרשום הוא עוסק מורשה ולא חברה בע"מ ). בהצלחה וחג שמח, עו"ד פרץ

רון

עוד פרץ חג שמח ורב תודות על תשובתך המהירה. אני מעריך את הנזק אשר נגרם לי עקב הפסד ימי עבודה(הכנסה/פידיון) ונזק למלאי בכ 30000. נזק מימנו היתקשתי מאוד להשתקם. זאת מבלי לקחת בחשבון את נושא הפגיעה במוניטין והכנסה עתידית, המתחרים שלי מינפו מהלך זה לטובתם והעסק סבל למשך זמן רב מירידה בכנסות, כתוצאה ממשבר מתמשך זה נאלצתי לסגור את העסק. היות וחברה בבעלותי הנה חברה בע"מ מהן ההשלכות במקרה זה? האם אסור לי להגיש תביעה קטנה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

רון שבוע טוב, חברה בע"מ לא רשאית להגיש תביעה קטנה. ממליץ לך להיוועץ עם עו"ד בטרם הגשת תביעה. בהצלחה. עו"ד פרץ