זהר גרינברג

סירוב לגבות תשלום עבור צריכת חשמל לפי קריאת מונה

חברת החשמל מעכבת מסירת העתק חוזה עמה מאז אוקטובר 2018. מסיבה זאת איני יודע מה כתוב בחוזה שטרם קבלתי עותק ממנו. טוענת שאין לה חובה לגבות תשלום לפי צריכה והיא רשאית לגבות לפי הערכה ללא קשר לצריכה בעבר . לטענת החברה היא מחויבת בקריאת מונה אחת בשנה. דורשת תשלום 75 ש"ח עבור קריאת מונה .

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

זהר שלום, אכן חברת החשמל רשאית לגבות צריכה בהתאם להערכות שהיא מבצעת, ואכן חובתה להגיע לקריאה פיזית אחת לשנה. ככל ויש אי התאמה, או בעיה נוספת, מוזמן לפנות ישירות לנציבות תלונות הציבור של חברת החשמל. בנציבות עוסקים, בין היתר, בענייני צרכנות ומעניקים מענה ענייני. בברכה, עו"ד פרץ