רננה

חיבור לחשמל ללא בדיקה עם בעלי הדירה

בדירה בבעלוי יושבת בחורה ללא חוזה או רשות. בשלב מסוים ביקשתי את חברת חשמל שתנתק את החשמל בדירה. חברת חשמל ניתקה את החשמל, אך כעבור שעות מספר ביקשה אותה בחורה חיבור מחדש על שמה. חברת חשמל חיברה לה חשמל מבלי ליידע את בעלי הדירה, ביטלה לבעלי הדירה את החוזה, ועתה חוזה החשמל הוא עם הבחורה שיושבת שם ללא רשות. האם זו התנהלות חוקית ? מדוע לא מתיחסת חברת חשמל לצרכנים אתם יש לה חוזה חשמל, ומאפשרת לכל אחד להתחבר לחשמל מבלי לבדוק דבר ? חברות גז וגם העיריות בודקות היטב מי מבקש להתחבר למים או לגז,מדוע חברת חשמל מאפשרת לכל אחד להתחבר מבלי לברר דבר ? התנהלות זו מעודדת פלישה לנכסים, ואנארכיה שלימה. שאלתי: האם זו התנהלות חוקית ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

רננה שלום, חברת חשמל רשאית לבצע החלפת צרכנים באמצעות הטלפון. משאלתך לא הבנתי האם פנית אל חברת החשמל לביטול החלפת הצרכנים ואם כן, מה היתה תשובתם? בברכה, עו"ד פרץ