אושר אזולאי

ניתן לדרוש מהקבלן בדיקה תקופתית של קרינת עמודי החשמל הממוקמים בסמוך לבנין?

שלום רב, אני לקראת רכישת דירה יד1 מקבלן שממוקמת מול עמודי חשמל, כששאלנו את סוכן המכירות לגביהם ענה שהם נבדקו לפני 4 שנים (לפני תחילת הבנייה)ונמצאו שקרינתם מתחת לתקן. האם יש לנו אפשרות לבקש בדיקות חוזרות על מנת לוודא שאין סיכון, הרי דברים משתנים עם השנים ובעת הרכישה נאמר ש"אין מה לדאוג", האם חברת הבנייה צריכה לבצע בדיקות אלה, או ממי ניתן לדרוש אם בכלל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

אושר שלום, ראשיץ, יש לקחת בחשבון שרמת הקרינה משתנה ממספר גורמים שעיקרם הוא מרחק קווי החשמל מהדירה וכן מידת צריכת החשמל. כמובן שבעת הבנייה צריכת החשמל נמוכה ביחס למצב שבו הבניין מאוכלס ומשכך בדיקת הקרינה בשלב זה איננה רלוונטית. מציע לרכוש דירה בקומה גבוהה ומרוחקת מהכבלים ככל הניתן על מנת להמנע מהקרינה. בהצלחה, עו"ד פרץ