אבי כהן

קרינה אלקטרו מגנטית בתוך הבתים מקווי מתח נמוך וגבוה של חברת חשמל

שלום וברכה. לאחר שמועות על ריבוי תחלואה ותסמינים של חולשה וכאבי ראש וכן על ילודה של ילדים לא בריאים, ברחוב מסוים באתי ומדדתי קרינה בכמה בתים. מדובר ברחוב בו המציאות היא שעל המדרכה הסמוכה לבניינים עומדים עמודי חשמל עם שנאים, וכן עם כבלי כוח נמוך בגובה ובסמיכות לקומה שניה לסלון ולחדרי שינה (לא יודע איך למדוד את המרחק בקו אווירי) , בנוסף על עמודים אלו פרוסים כבלים המעבירים כח גבוה בגובה ובסמיכות לקומה 4. בבדיקת קרינה אלקטרו מגנטית שעשיתי התוצאה הייתה, שבדירות בקומה שנייה חלק ניכר מהבית וחלק מחדרי השינה מכיל קרינה של 6-7 מיליגאוס, שאר הבית גם מוצף קרינה כשבקצה הכי מרוחק של הבית (בעורף) נמדדה קרינה של 4 מליגאוס כך שאין מקום בו הבית עם פחות מ4 מיליגאוס. בדירה בקומה 4 המקבילה לקו העליון נמצא קרינה של 4-5 מליגאוס ,כשבקצה השני של הבית התוצאה היתה 3 מליגאוס בד"כ עם ירידות מידי פעם ל2 מליגאוס. המון התושבים מתלוננים הרבה על כאבי ראש וכו' כשהם נמצאים בבית זמן ממושך. התושבים טוענים שמזמן ידוע להם שיש קרינה גבוהה, אלא שכולם אומרים שזה חוקי... השאלות: 1. מה תושבי הרחוב יכולים לעשות במצב כזה? 2. האם ניתן לחייב את חברת חשמל להוריד את קווי המתח לאדמה? 3. היכן ניתן לבדוק האם כבר קיימת תוכנית כזו להורדת קווי המתח לאדמה? 4. האם ניתן לפנות לעיריה בנושא כזה ? וא"כ לאיזה מחלקה? או שזה אך ורק בשליטת חברת חשמל? 5. האם יש חוק שמגבה את התושבים במצב כזה? 6. מאחר ואני איני גר שם, ואיני בטוח שאכן אי מי מהתושבים יגיש תביעה נגד חברת החשמל, האם יש ארגונים הממונים על אכיפה בתחום זה כגון המשרד לאיכות הסביבה שאכן אוכפים את זה בפועל, או לחילופין מגישים תביעות נגד חברת חשמל? אציין את שם הרחוב כי אולי יש לזה משמעות לתשובתכם. רחוב גניחובסקי בעיר בני ברק, בצד הפרד של הרחוב, מרבית הבדיקות בוצעו בחלק הרחוב בבנינים מספר 1 עד 11. תודה רבה מאד.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

אבי שלום, המדובר בנושא מורכב. ממליץ בשלב הראשוני לפנות לחברת החשמל לבדיקת קרינה באמצעות מעבדה ניידת מטעמה ולאחר מכן לשקול צעדיכם. בברכה, עו"ד פרץ

אבי כהן

תודה רבה אכן פנו אליהם, ממתינים לתגובתם. ושוב תודה