ג'וליה

קנס בעקבות שב"ח

קיבלנו דרישת תשלום מחברת חשמל שבה נרשם שבבדיקת המונה (שנמצא מחוץ לדירה) מצא הבודק כי המונה חבול ומראה צריכת חשמל הנמוכה ב13% ממה שאמורה להראות והפעם האחרונה שהוא נבדק היתה לפניי שלוש שנים. חוייבנו בגין צריכת החשמל שכביכול אינה נרשמה במונה ובנוסף בעלויות התיקון של המונה. כל זה נעשה ללא ידוע הלקוח לא נאמר לנו מדוע מוחלף המונה ומה בדיוק קרה. יש לציין שלא נגענו במונה ואין לנו מושג מי חיבל בו ומדוע.. מה ניתן לעשות, מלבד לשוחח עם חברת חשמל, שטוענים שהם גובים את התשלום מהאדם שהמונה רשום על שמו.. (יש לציין שמדובר בזוג גמלאים שהכנסתם היחידה היא קצבת ביטוח לאומי וגם ככה מקבלים הנחות בצריכת החשמל כך שאין להם אפילו שום עילה לחבל במונה )

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

ג'וליה שלום, לידיעתך, המקרה שלך עונה להגדרה כללית ששמה שב"ח (שימוש בלתי חוקי בחשמל). כמו כן, ישנם מס' סוגים של שב"ח וכן מס' אומדנים לחישובו. אני כן ממליץ לך לשכור עו"ד המתמחה בענייני חברת החשמל, אחרת סיכוייך בהפחתת דרישת התשלום קלושים. בהצלחה!