משה גולדנברג

חיבור חשמל מנותק בחממה מושב נתיב הגדוד בקעת הירדן.

אני מושבניק מהבקעה. ליד ביתי שכרתי חממה בשנת 1999. החממה היתה מחוברת לחשמל במקלט סמוך באופן גלוי. חוזה החשמל במקלט היה על שם בעל החממה.אני נרשמתי כשוכר. בשנת 2004 עשיתי הפסת זרם יזומה איתם. בשנת 2010 הזמנתי ביקורת לחידוש הזרם. הכל כדין. לפני כשבועיים ביתה ביקורת במקלט. הוא נותק והשעון הוסר. הוגדרתי שב''ח. לאחר 2 פגישות איתם וכל מיני פעולות. הם יורדים מעניין השב''ח. אך מגדירים את הניתוק כניתוק עכב בעיה טכנית. הם הכירו בי ויחד עם בעל החחממה. העברנו את חוזה החשמל על שמי. השבוע. רטרואקטיבית ממאי 2017. עד כאן פתור. כעת הם לצורך חידוש זרם וביקורת. הם מבקשים שאביא מכתב מוועד המושב המבקש מהם לחבר את החשמל למקלט. אני עם וועד המושב בסכסוך עמוק. אין מצב שיתנו לי אישור. נהפוכו. טענתי בפני חברת חשמל שמי שמתמש 20 שניה בחיבור חשמל. אני ובעל החממה בעבר. מדוע צריכים אישור מצד ג'. כאן אני צריך עצה. איך מבצעים חידוש זרם חוקי ללא אישור המושב שתארתי ? תודה...

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

משה שלום, לא הצלחתי להבין משאלתך מדוע חברת החשמל דורשת אישור מועד המושב? שבוע טוב, עו"ד פרץ

משה גולדנברג

גם אני לא מבין למה אני צריך להביא אישור מוועד המושב. ולכן שאלתי. מה אני יכול לעשות מול דרישה זו ? מה טענתי המשפטית כתשובה לדרישה תודה על תשומת הלב והסיוע. משה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

האם ישנה בעיה של היתר בניה למבנה?

משה גולדנברג

המבנה הוא חממה. אין אישורי בניה. החשמל הוא חשמל של המקלט הסמוך. המקלט ציבורי. אך כאן משנות התשעים כמעט כל המקלטים הועברו על שם מי שבשכנות להם וחוברו לחממות. זה אסור. אך ידוע מקובל ובגלוי. השאלה מדוע עלי להביא אישור מושב שהמקלט בסמכותו כמובן. אל השעון והחוזה שלו על שמי רשמית. 20 שניה. מטבע הדברים גם יש לי זכות גישה אליו דרך המקלט הציבורי. לצורך מה הם צריכים מכתב כזה לצורך עריכת ביקורת לעמידה בדרישות הטכניות וחידוש הזרם? נראה לי סתם התעמרות או טובה למי מהוועד שמבסוט שמתעללים בי. תודה....

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

משה שלום, במצב שבו אין אישורי בנייה, דרישת חברת החשמל לגיטימית. ככל והנך חושב שחברת החשמל פעלה שלא כדין, אמליץ לך לפנות לרשות לשירותים ציבוריים-חשמל בעניינך. בהצלחה, עו"ד פרץ

משה גולדנברג

מודה לך על תשומת הלב הזמן והסיוע שהענקת. תבורך משה